fbpx

Praktijk voor bekkenfysiotherapie

Zwangerschap

Zwangerschap, een bijzondere periode in je leven

Zwangerschap, een bijzondere periode in je leven!Tijdens je zwangerschap kunnen zich klachten voordoen. Deze klachten kunnen onzekerheid geven.
Het is een periode waar  je behoefte aan informatie die zowel door internet als door je omgeving in overvloed gegeven zal worden.  Welke echter voor jou van belang is dan lastig te bepalen. Elke persoon en situatie is uniek, zeker tijdens je zwangerschap maar ook na je bevalling.

Wij bieden deskundige begeleiding en advies op maat!

Je spieren rondom je bekken en in je lage rug moeten weer opnieuw met elkaar samenwerken nu je houding en je lichaamszwaartepunt zijn veranderd. Om zo goed en zo fit mogelijk door je zwangerschap heen te komen en zo klachten proberen te voorkomen. Heb je klachten tijdens de zwangerschap en of na je bevalling dan kun je contact met ons opnemen om de ernst van je klachten te beoordelen, een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

Klachten kunnen zijn:

  • pijn in lage rug, bekken, schaambeen of liezen
  • verzakkingsklachten
  • urineverlies
  • plas- en/of poepklachten

Tijdens je bevalling is het belangrijk om de juiste ademhaling toe te passen en te proberen om je zo goed en zoveel mogelijk te ontspannen. Ter voorbereiding op je bevalling kunnen wij je ademhalingstechnieken aanleren samen met ontspanningsoefeningen.
 
Wil je weer beginnen met sporten en ben je niet zeker wat wel of juist niet goed voor je is? Doe dan de Mommie Check.

Lees meer over:

Aanmelden afspraak

Nieuwe patiënten kunnen zich eenvoudig online aanmelden via ons patiëntenportaal, waarna wij u zullen bellen voor het maken van een afspraak.
(kies tabblad inschrijven)

aanmelden afspraak

Heeft u vragen?

Mail, bel of stuur een whatsapp 

whatsapp06-36046497

 

Wij houden ook telefonisch spreekuur