fbpx

Praktijk voor bekkenfysiotherapie

Pijnklachten

beschrijvingEen overactieve(gespannen) van de bekkenbodem kan de oorzaak zijn van veel pijn klachten in de bekkenbodem, al dan niet gepaard gaande met bekkenpijn, stuitpijn en lage rugklachten. Bij pijn in de bekken(bodem) regio kunt u denken aan:

  • stuit-, schaambeen-, lage rug- en bekkenpijn
  • pijn tijdens en of na gemeenschap (dyspareunie)
  • pijn tijdens en of na plassen en ontlasten
  • pijn aan de vulva
  • pijn in de vagina
  • pijn tijdens en na een orgasme
  • pijn rond de anus (krampen, anale fisuren en fistels)

Veel vaginale klachten zoals veelvuldige vaginale schimmelinfecties, vaginale droogheid en Het vulvair pijn syndroom hebben als oorzaak een te gespannen (overactieve) bekkenbodem.

Pijn bij tijdens de gemeenschap noemen we Dyspareunie. Dyspareunie betekent pijn bij gemeenschap, bij binnenkomen aan de vagina of bij doorstoten pijn diep in de buik.

Bij Vaginisme is het, door verkramping van de bekkenbodem, niet mogelijk om de vagina te betreden.

Dyspareunie en klachten als focale vulvitis en vulvair vestibulitis syndroom (VVS), maar ook anale scheurtjes (anale fissuren) en hemorroïden (aambeien), hebben vaak als oorzaak een bekkenbodem zich niet goed kan ontspannen (overactieve bekkenbodem), deze klachten gaan dan ook vaak samen met plasklachten en obstipatie en of prikkelbaar darmsyndroon (IBS, PDS). Anuskramp en levator ani syndroom (proctalgia fugax) heeft ook als oorzaak een te hoge basistonus van de bekkenbodemspier.

Aanmelden afspraak

Nieuwe patiënten kunnen zich eenvoudig online aanmelden via ons patiëntenportaal, waarna wij u zullen bellen voor het maken van een afspraak.
(kies tabblad inschrijven)

aanmelden afspraak

Heeft u vragen?

Mail, bel of stuur een whatsapp 

whatsapp06-36046497

 

Wij houden ook telefonisch spreekuur