fbpx

Praktijk voor bekkenfysiotherapie

Bekken en bekkenbodem

beschrijvingDe spieren rondom het bekken zijn in opbouw gelijk als die bij de vrouw en spelen een grote rol bij houding en beweging (en het stabiliseren van de lage rug en het bekken). De bekkenbodemspier bij de man is minder kwetsbaar maar zeker niet minder belangrijk dan bij de vrouw.

De bekkenbodemspieren spelen een rol bij het plassen, ontlasten en bij het vrijen en ondersteunen de organen (prostaat, blaas en darmen). Klachten kunnen gerelateerd zijn aan prostaat-problemen (een vergroting van de prostaat) maar ook een niet goed functioneren van de bekkenbodemspieren kan klachten veroorzaken.

Door overmatig (onbewust) aanspannen van de bekkenbodem verhindert een goede doorbloeding waardoor er klachten zoals pijn, niet goed kunnen uitplassen en/of ontlasten en erectieproblemen ontstaan. Een onder-actieve bekkenbodem kan ook bekkenbodemdysfunctie veroorzaken.

Een verstoorde functie van de bekkenbodemspier kan ook te maken hebben met lage rugklachten en vice versa. Langdurige stressfactoren, maar ook operatieve ingrepen aan bijvoorbeeld blaas, prostaat en/of anus kunnen leiden tot klachten.

Klachten in het bekkenbodem gebied zijn dus zeker niet alleen een vrouwenprobleem.

De bekkenfysiotherapeut helpt u om de controle over uw bekkenbodem en bekken/lage rug, terug te winnen.

Mannen met een verhoogd risico voor bekkenbodem klachten (zoals bij veelvuldige obstipatie of urineverlies na een prostaatoperatie) zijn gebaat bij een goed bekkenbodem gebruik.

Aanmelden afspraak

Nieuwe patiënten kunnen zich eenvoudig online aanmelden via ons patiëntenportaal, waarna wij u zullen bellen voor het maken van een afspraak.
(kies tabblad inschrijven)

aanmelden afspraak

Heeft u vragen?

Mail, bel of stuur een whatsapp 

whatsapp06-36046497

 

Wij houden ook telefonisch spreekuur