fbpx

Praktijk voor bekkenfysiotherapie

Behandeling

Door een uitgebreid vraaggesprek (intake) en een bekkenfysiotherapeutische onderzoek zullen de klachten en problemen in kaart worden gebracht. Om een goede beoordeling van de bekkenbodemspier te krijgen kan er gebruik worden gemaakt van inwendige onderzoeksmethoden, zoals een anale palpatie en een eventuele EMG meting. Met een EMG meting wordt de spierspanning van de bekkenbodem gemeten en de functie beoordeeld.

Als de diagnose is gesteld wordt er samen met de patiënt een passend behandelplan opgesteld.
Tijdens de behandeling leert u de spieren rond het bekken te herkennen en goed te gebruiken. Niet alleen het goed leren aanspannen maar vooral het leren ontspannen van de bekkenbodem is belangrijk. Met gerichte adviezen en oefeningen, ook voor thuis, voor toiletgedrag, ademhalings- en ontspanning oefeningen.

Er kan tijdens de behandeling gebruik worden gemaakt van oefenhulpmiddelen en/of apparatuur om activiteit van de bekkenbodem inzichtelijker te maken en vorderingen te monitoren.

afbeelding van een EMG grafiek

Aanmelden afspraak

Nieuwe patiënten kunnen zich eenvoudig online aanmelden via ons patiëntenportaal, waarna wij u zullen bellen voor het maken van een afspraak.
(kies tabblad inschrijven)

aanmelden afspraak

Heeft u vragen?

Mail, bel of stuur een whatsapp 

whatsapp06-36046497

 

Wij houden ook telefonisch spreekuur